Teamfoto Glaspunt B.V.
24/7 bereikbaar bij spoed!
Meerdere vestigingen, hoofdvestiging Arnhem

Onderhoud uw beglazing op de juiste manier

Redactie schiedam-glas.nl, 27 juli 2024

Voor het vermijden van vochtproblemen en schimmelvorming is het noodzakelijk om glas te onderhouden. Om de levensduur van glas te verlengen, is onderhoud noodzakelijk. Het onderhoud van glas wordt vaak overschat qua benodigde inspanning en frequentie.

Om altijd een transparant zicht te behouden, is het belangrijk om minstens twee keer per jaar de beglazing grondig schoon te maken. Voor het behoud van de kwaliteit van uw dubbelglas is het noodzakelijk om minimaal eenmaal per jaar het verf- en kitwerk te checken en indien nodig te herstellen. Om problemen te voorkomen, is het verstandig om minstens twee keer per jaar de scharnieren van de ramen die open kunnen te controleren, reinigen en oliën.

Haal het maximale uit uw ventilatie

Om een optimale ventilatie in uw woning te bereiken, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren aan het dubbelglas. Als u de ventilatie in uw woning wilt verbeteren, kunt u ventilatieroosters laten plaatsen. Dit helpt bij het voorkomen van schimmelvorming en vochtproblemen.

Zorg goed voor uw beglazing met het juiste onderhoud

Om te voorkomen dat vocht uw huis binnendringt, is het cruciaal om de kit en verf goed te onderhouden. Op deze manier vermijdt u ook problemen zoals houtrot en schimmelvorming. Het is van essentieel belang om regelmatig het kit- en schilderwerk te controleren en waar nodig bij te werken.

Wanneer de beweegbare delen van het systeem niet goed functioneren, is het nodig om hier aandacht aan te besteden. Check met enige regelmaat de deurkrukken, scharnieren, sloten en hefbomen door ze schoon te maken, bij te stellen en eventueel te smeren. Verhoog de ventilatie in uw huis door ventilatieopeningen aan de buitenkant van het kozijn of raam aan te brengen.

U dient ervoor te zorgen dat er geen ongedierte, vuil en stof naar de openingen wordt getrokken en dat de openingen schoon blijven. Het schoonmaken van het glas is van groot belang voor het behoud van de constructie en een verzorgde uitstraling. Als het glas niet regelmatig wordt schoongemaakt, kunnen bepaalde delen worden aangetast door luchtvervuiling.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1050 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Glaspunt B.V.

De snelste glaszetter van Nederland. Erkende glaszetters. 24-uurs-glasservice. Wilt u uw glasschade herstellen? Onze erkende glaszetters helpen Glaspunt met haar 24-uurs-glasservice door heel Nederland. Bij glasschade zijn wij binnen 30 minuten bij u op locatie.


Glaspunt® is de grootste glasservice van Nederland en is ISO 9001 gecertificeerd. Onze jarenlange ervaring en goed opgeleide mensen staan garant voor betrouwbare service en hoge kwaliteit. Met glashandels in alle provincies van Nederland, is de glaszetter in noodgevallen vrijwel altijd binnen 30 minuten bij u op locatie. In veel gevallen plaatsen wij direct nieuw glas, indien dit niet mogelijk is zorgen wij voor veilige noodvoorzieningen.


Verzekerd voor glasschade? Wij nemen alle administratieve rompslomp uit handen en dienen de factuur rechtstreeks in bij uw verzekeraar of assuradeur. U hoeft alleen onze akte van cessie in te vullen en wij regelen de rest. 


Zoekt u glas ter isolatie, beveiliging, decoratie of voor uw privacy? Wij leveren enkel glas, dubbel glas, HR++ glas, inbraakwerend gelaagd glas, figuurglas, draadglas en alle mogelijke combinaties. Bekijk ons assortiment en bel vrijblijvend voor prijs en advies op maat.


Voor uw zekerheid bieden wij op ons dubbel glas maar liefst 15 jaar garantie inclusief montage. Kies ook voor zorgeloos genieten en laat glas door de Glaspunt® glaszetter vervangen.


Heeft u een glaszetter nodig? Neem dan gerust contact met ons op en ervaar de fantastische service en kwaliteit van Glaspunt®. 


VCA,Erkend leerbedrijf,GroenGedaan!