Bespaar energie door uw huis te voorzien van nieuwe beglazing

Er zijn veel uiteenlopende opties als het gaat om beglazing. In vroeger tijden werd er meestal gebruik gemaakt van enkel glas in woningen. Bij het bouwen van een nieuwe woning wordt veelal gekozen voor HR +++ glas.

Verlaag uw energieverbruik door te kiezen voor nieuwe beglazing

Bij een huis met momenteel enkel glas zal de besparing op gas toenemen bij gebruik van een ander type glas. Als u kiest voor dubbel glas, kunt u jaarlijks 8,7 m3 gas besparen per vierkante meter. Bij het installeren van HR++ glas kunt u jaarlijks 11,9 m3 gas besparen per vierkante meter.

Door het ontbreken van isolatie in enkel glas, kunt u besparen met andere soorten glas die dat wel hebben. Er zijn regelmatig duurzaamheidssubsidies beschikbaar vanuit de overheid of gemeente voor het verduurzamen van uw huis. Informeer bij de gemeente of overheid naar de duurzaamheidssubsidies die beschikbaar zijn, zodat u naast het besparen op energiekosten ook kunt besparen op aanschafkosten.

Welke uitgaven komen er kijken bij het vervangen van glas?

Doorgaans wordt er gekozen om enkel glas te vervangen door HR glas. Er zijn verschillende factoren die bepalen wat de kosten zijn om de beglazing te vervangen. Het is belangrijk om te beslissen of de kozijnen moeten worden aangepast voor de beglazing.

Als het glas van de beglazing dikker is dan het huidige glas, is de kans groot dat er aanpassingen aan de kozijnen nodig zijn, wat extra kosten met zich meebrengt. Er zijn ook vaak subsidies voor duurzaamheid beschikbaar, zoals eerder genoemd. Dit kan de kosten verlagen en daardoor het vervangen van glas aantrekkelijker maken.

Wanneer uw woning momenteel enkel glas heeft, kunt u uw wooncomfort verbeteren door te kiezen voor een andere beglazing. Met de betere isolatie van uw huis zal er minder warmte ontsnappen. Hierdoor zullen uw energiekosten uiteindelijk dalen.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1050

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Onderhoud uw beglazing op de juiste manier
> Voorkom condens op de beglazing aan de binnenzijde van uw woning
> Hoe wordt hr glas geclassificeerd